Večer matematike u Privatnoj srednjoj školi “M. A. de Dominis”

img2481-177_tn

Obilježavajući Svjetsku godinu matematike planete Zemlja 2013. u splitskim osnovnim i srednjim školama provode se Večeri matematike. Jedno od prvih takvih događanja bilo je 12.11.2013. u Privatnoj srednjoj školi  “M. A. de Dominis”,  gdje su se družili učenici natjecatelji u  matematičkim igrama: matematički rebusi,  kvadratići i kockice, mozgalice sa škarama,  glavolomije sa šibicama,  gimnastika uma,  zagonetke. Ideja o Večeri matematike potekla je od strane Hrvatskog Matematičkog društva.

Natjecali su se učenici u paru. Potrebno je bilo riješiti po tri zadatka iz svake igre. Nakon natjecanja svi učenici su dobili diplomu za sudjelovanje u natjecanju kao i simboličnu nagradu (tortica). Najuspješniji par osvojio je kalkulator i memento iz matematike.

U natjecanju su im se pridružili učenici Elektrotehničke škole, Ekonomsko-birotehničke škole i OŠ Pujanki sa svojim profesorima, a sve su osmislili vrijedni nastavnci maematike škole domaćina.

Ideja Večeri matematike potekla je od Hrvatskog matematičkog društva (HMD) koje uz potporu Ministarstva obrazovanja, prosvjete i sporta organizira Večer matematike kao skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Potaknuti suradnjom odlučili smo i naše planirane aktivnosti pridružiti završnoj Večeri  matematike koja će se održati istoga dana 5.12.2013. u Zagrebu,  Osijeku, Splitu, Rijeci i Čakovcu. Razne aktivnosti (predavanja, prezentacije, igre, natjecanja, izložbe …)  toga dana bit će otvorene za sve posjetitelje u prostorima kinoteke Zlatna vrata u Splitu.

Posted in Nastavni razred.