Željka Butorac, Specifične teškoće učenja

2.5.2013. četvrtak u 19 sati na PMF-u u predavaonici 22 u sklopu Nastavnog razreda SMD-a

održat će se predavanje

Željke Butorac, prof. logoped

Tema: Specifične teškoće učenja u nastavi matematike

Željka Butorac, prof.logoped prenijeti će nam svoja iskustva u školi, rada u raznim udrugama i kao nositeljica raznih projekata i radionica kako bi odgovorili na pitanje Što svaki učitelj matematike mora znati? : kako djeca usvajaju matematiku; koje su to predmatematičke sposobnosti; što su teškoće, a što poremećaj učenja matematike;  kako utvrditi teškoće i kako pomoći učeniku da ih prevlada; prilagodbe u radu s učenicima s teškoćama; što je uzrok poremećaja učenja matematike; matematički jezik.

Željka Butorac je stručni suradnik savjetnik u OŠ Marina Držića u Zagrebu.Diplomirala na ERF-u u Zagrebu i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Vanjski je suradnik AZOO, i NCVVO , te Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu gdje radi kao mentor za studente na kolegijima Specifične teškoće učenja, Teškoće čitanja i pisanja i Specifične teškoće usvajanja matematičkih sadržaja.

Kao vanjski suradnik NCVVO radi na prilagodbi ispitnih materijala  državne mature za učenike s posebnim potrebama te kao pomagač i  ispravljač zadataka na državnoj maturi.

Član je upravnih odbora  HLD-a i HUD-a te autor interaktivnih CD –a za čitanje „Čitajmo zajedno 1 i 2“ i radne bilježnice „Možeš ti to , zar ne?“ Autor  je niza znanstvenih članaka i recenzija, te urednik stručnih knjiga i udžbenika.

Posted in Nastavni razred.